CoSy

CoSy is de databank, opleidingswebsite (cursussen) en de virtuele leeromgeving van ERC,  beschikbaar op Internet. Zij werd door ERC ontwikkeld in samenwerking met Uniweb. Alle officiële ERC cursussen worden (en moeten) hierin geregistreerd. De cursusorganisatoren (CO) kunnen via  CoSy de cursusplekken aankopen (seats), hun ERC-cursussen invoeren, instructeurs aanduiden, de betalingen beheren en een cursusrapport opstellen. De cursusdirecteur registreert de resultaten van de deelnemers en maakt de certificaten aan.
De deelnemers kunnen on line registreren op de gekozen cursus of door de cursusorganisator ingevoerd worden.

De ingevoerde cursussen worden door de cursusorganisator in de cursuskalender opgenomen en zijn zichtbaar indien hij de cursus openbaar maakte. De cursusdirecteur evenals de cursusorganisator kunnen via CoSy contact nemen met de lesgevers en de deelnemers en omgekeerd.

De certificaten worden aangemaakt via CoSy en zijn steeds ter beschikking van de cursusdirecteur en de CO. Ook de deelnemer kan zijn certificaat downloaden in CoSy  en de gevolgde cursussen raadplegen via “Mijn cursussen” in de linker kolom.