Immediate Life Support

Vaardigheden die noodzakelijk zijn voor een efficiënte reanimatie vóór de komst van een gespecialiseerd reanimatieteam. Preventie van een hartstilstand.

Doelpubliek

Teamleden van een reanimatieploeg die geconfronteerd worden met zowel de patiënt in kriteike toestand als in hartstilstand.

Voorkennis: medische of verpleegkundige opleiding en andere professionele gezondheidwerkers.

 

Duurtijd ééndaagse cursus
Cursusinhoud oorzaken en preventie van een hartstilstand, het universeel algoritme van CPR en toediening van basismedicatie, luchtwegmanagement, manuele en automatische externe defibrillatie. Mogelijke opties:speciale omstandigheden, specifiek materiaal, …
Werkgroepen 1 instructeur/6 deelnemers, 1 ALS reanimatiepop/ 6 deelnemers. 12-tal tot maximaal 30 deelnemers per cursus.
Evaluatie continue evaluatie, geen eindtest
Certificaat ILS hulpverlener

Verantwoordelijken

BRC Werkgroep ILS
Voorzitter: Xavier Losfeld

Leden: Ignace Brunclaire, Carl Haentjes, Bernard Jadoul, Solange Lamy, Nicolas Mpotos, Tom Schmitte, Gilbert Stroeijkens, Ronny Swinnen.

Nationale cursusdirecteur ILS

Xavier losfeld
Tom Schmitte: adjunct NCD

Contact

Cursusmateriaal voor ILS instructeur

De ILS franstallige ERC cursusdocumenten zijn ter beschikking via ERC-site voor de full ALS instructors en voor de ILS cursusorganisatoren.

ILS


Ga naar www.erc.edu  
op “My ERC” inloggen

Selecteer achtereenvolgens: 
My courses > Sessions instructed > Course manual PDF: download. U kunt de handleiding kiezen in de gewenste taal

De meer specifieke BRC ILS FR cursusdocumenten kunnen aangevraagd worden bij Xavier Losfeld, Nationaal Cursusdirecteur (NCD) en Tom Schmitte, adjunct NCD. Voor nadere toelichtingen gelieve u te adresseren aan de NCD en zijn adjunct.