World Restart a Heart day

Elk jaar op 16 oktober organiseert de Belgische Reanimatieraad (BRC) de werelddag van bewustmaking van de plotse hartstilstand: de “World Restart A Heart Day” (WRAH). Het doel van deze dag is het grote publiek bewust te maken en op te leiden tot de levensreddende handelingen. In België zijn er tussen 27 en 30 plotse hartstilstanden per dag en slechts 3 van hen zullen overleven! Dit betekent een laag overlevingspercentage (+/- 10%).

Ongeveer 70% van de plotse hartstilstanden doet zich thuis voor of op openbare plaatsen en vaak reageren de getuigen (familie, vrienden, buren, enz.) niet omdat ze de levensreddende handelingen niet kennen. Reanimatie in de eerste minuten is echter essentieel om de overlevingskans te vergroten. Tijdens de WRAH reiken we het publiek de hand en willen we met onze campagnes "Je handen kunnen levens redden", "Kids save lives" en "Alle burgers van de wereld kunnen een leven redden" mensen, in een paar minuten, bewust maken van eenvoudige handelingen die levens redden.

LEES MEER
Onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van Belgïe
Sous le Haut Patronage de S.A.R. La Princesse Astrid de Belgique
BELGIAN RESUSCITATION COUNCIL
BELGISCHE REANIMATIERAAD
CONSEIL BELGE DE REANIMATION
BELGISCHER BEIRAT FUR WEDERBELEBUNG
Villalaan/Avenue des Villas 35A, 1060 Sint-Gillis Brussel/Saint-Gilles Bruxelles
office@brc-rea.be | Tel +32(0)497 400 157 | www.brc-rea.be | www.restartaheart.be | Disclaimer GDPR/Privacy | (C) 2021 BRC