<< Overzicht van de activiteiten

UEFA activiteit 20213

Juni - juli 2023

Een nieuw opleidings- en educatief partnerschap tussen de UEFA en de European Resuscitation Council (ERC) werd opgezet in 2023. In de loop van dit jaar hebben de UEFA en het ERC  (Europese Reanimatieraad) training sessies van basale reanimatie gegeven voor de voetbalploegen die deelnamen aan de Women's Finalissima op Wembley, de finales van de Nations League in Nederland, het eindtoernooi van het kampioenschap onder 21 jaar in Georgië en Roemenië en het Europees Women’s Under-19 toernooi in Belgïe. De European Resuscitation Council heeft voor deze specifieke UEFA-awareness session het acroniem “GOAL” voor “GO and save A Live” gekozen.

Het is een praktische bewustmakingsessie van basale reanimatie van 1 uur per ploeg. Na een korte introductie over het belang van het leren reanimeren en de demonstraties (stap 1 en 2) werd het team verdeeld in groepen van 4 à 5 kandidaten voor één ERC-instructeur.

Op 8 juni, vóór hun vertrek naar Georgië, gaf het BRC de "GOAL"-sessie aan het Belgische nationale herenteam U21 en hun staf.

Op 19 en 22 juli, tijdens het Europese U19 damestoernooi, deed het BRC hetzelfde voor de Franse, IJslandse, Tsjechische en Belgische teams.

<< Overzicht van de activiteiten
Onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van Belgïe
Sous le Haut Patronage de S.A.R. La Princesse Astrid de Belgique
BELGIAN RESUSCITATION COUNCIL
BELGISCHE REANIMATIERAAD
CONSEIL BELGE DE REANIMATION
BELGISCHER BEIRAT FUR WEDERBELEBUNG
Villalaan/Avenue des Villas 35A, 1060 Sint-Gillis Brussel/Saint-Gilles Bruxelles
office@brc-rea.be | Tel +32(0)497 400 157 | www.brc-rea.be | www.restartaheart.be | Disclaimer GDPR/Privacy | (C) 2021 BRC