Op 16 oktober 2021 startte de BRC haar WRAH-campagne (World Restart A Heart) in de provincie Luik waar we, in samenwerking met de stad Luik, de vzw “Liège Ville Santé”, de vzw “Liège Sport” en voetbalclub Standard Luik, eerst enkele spelers van Standard Luik (Bodart, Gavori, Dussene) en de medische staf van het eerste elftal hebben opgeleid.

We hebben daar een video opgenomen met de bedoeling deze via de sociale media van de spelers en de staf te kunnen laten rondsturen.

Een andere video werd afgespeeld op het reuzenscherm van Standard op 16 oktober tijdens de wedstrijd tegen OHL.

Vooraf werd er via radio en affiches promotie gemaakt voor de WRAH 21 door de vzw “Liège Ville Santé” en Jacques Delchef. Een bakkerij maakte ook hapjes met het WRAH logo.

Op 16 oktober hebben we in de “Galeries Saint Lambert” niet alleen 400 personen bewust gemaakt van reanimatie door het grote publiek, maar hebben we ook de eerste van 35 nieuwe automatische externe defibrillatoren (AED's) geïnstalleerd en ingehuldigd. Deze AED’s zijn in de stad Luik 24 uur op 24 publiek toegankelijk.

Ten slotte werd op dezelfde dag en in samenwerking met “Liège Sport” het startschot gegeven voor gratis trainingssessies in de Luikse sportclubs.

Tijdens deze dag nodigde de RTBF-radio de Luikenaars uit om deel te nemen aan de WRAH; ze zond informatie uit over levensreddende technieken en bracht leven tijdens de inhuldiging van de AEDs.

Opleiding van het eerste team en het personeel van Standard Luik
Promotie van het event en interview RTBF
Initiatie van het grote publiek in de « Galeries Saint Lambert”
Inhuldiging van de eerste van de 35 publiek toegankelijk AEDs 24/24u
Onder de Hoge Bescherming van H.K.H. Prinses Astrid van Belgïe
Sous le Haut Patronage de S.A.R. La Princesse Astrid de Belgique
BELGIAN RESUSCITATION COUNCIL
BELGISCHE REANIMATIERAAD
CONSEIL BELGE DE REANIMATION
BELGISCHER BEIRAT FUR WEDERBELEBUNG
Villalaan/Avenue des Villas 35A, 1060 Sint-Gillis Brussel/Saint-Gilles Bruxelles
office@brc-rea.be | Tel +32(0)497 400 157 | www.brc-rea.be | www.restartaheart.be | Disclaimer GDPR/Privacy | (C) 2021 BRC